به گزارش ایراسین، صورتهای مالی ۳ ماهه دوم یکی پس از دیگری در سامانه کدال بارگذاری میشوند و نتایج از کاهش سودآوری بسیاری از تولیدکنندگان گروه فلزات اساسی خبر میدهد. مهدی رضایتی کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار ایراسین گفت: محدودیت توزیع برق یکی از دلایل کاهش سود در گروه فلزات اساسی است. درآمد بسیاری از این تولیدکنندگان در دستههای مختلف در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به ۶ ماه اول ۱۴۰۲ کاهش یافتهاست ولی بررسیها نشان میدهد سود خالص فملی و فباهنر به عنوان ۲ نماد از بزرگترین تولیدکنندگان گروه مس در این بازه زمانی افزایش یافته است.
سود خالص ۶ ماه اول ۱۴۰۳ برای فباهنر به رکورد مهم ۱,۳۶۳ میلیارد تومان رسید، این عدد ۱۰۴ درصد بالاتر از سود خالص ۶ ماه اول ۱۴۰۲ است. سود خالص فملی نیز با افزایش حدود ۱ درصدی از ۳۳,۸۹۹ میلیارد تومان به ۳۴,۱۶۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. روند سودآوری فملی در ۶ فصل اخیر به صورت نمودار زیر است:
سود خالص فملی در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۶ درصد کمتر از سود خالص در تابستان ۱۴۰۲ بود، با این حال بیش از ۵ درصد نسبت به بهار ۱۴۰۳ افزایش یافتهاست. فملی در فصل پاییز و زمستان گذشته سود خالص پایینتری به ثبت رساند. در این بازه زمانی قیمت مس در بازارهای جهانی نوسانات سنگینی داشت. فملی در فصل زمستان به سود خالص ۱۰۶۹۲ میلیارد تومانی رسید، این عدد کمترین سود خالص در ۶ فصل اخیر است. شرایط فباهنر نسبت به فملی متفاوت است. سود خالص فباهنر در ۶ فصل اخیر به صورت نمودار زیر است:
بالاترین سود خالص فباهنر در ۶ فصل اخیر مربوط به تابستان ۱۴۰۳ بود. سود خالص این شرکت در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به بهار ۱۴۰۳ و تابستان ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۸ درصد و ۲۲۹ درصد افزایش یافته است. سود خالص فباهنر نیز مانند فملی در زمستان ۱۴۰۲ نسبت به پاییز همان سال کاهش یافت ولی پایینترین سود خالص این شرکت مربوط به تابستان ۱۴۰۲ بود. به طور کلی سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان گروه فلزات اساسی در پاییز و زمستان کاهش پیدا میکند و احتمال کاهش سود خالص در پاییز و زمستان پیشرو به خصوص برای فملی وجود دارد. این دو شرکت از نظر فروش در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ در شرایط خوبی قرار دارند.
درآمد فملی در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ با افزایش ۱۸ درصدی به ۶۷۵۲۰ میلیارد تومانی رسید، در مقابل درآمد فباهنر در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۱ درصد افزایش یافت. مجموع درآمد ۶ ماه اول فباهنر ۸,۹۲۷ میلیارد تومان بود. تحلیلگران مدعیاند باید منتظر ماند و دید دو تولیدکننده مس چگونه با چالشهای نیمه دوم سال کنار میآیند.
دیدگاه خود را بنویسید